Zgodovina in nov koncept ob jubileju

Ritem mladosti se je s prvimi devetimi izdajami v ljubjanskem BTC Cityju ustalil kot največja zabavna prireditev za mlade ob začetku šolskega leta. Dogodek ob večernem koncertu ponuja široko paleto raznovrstnega dogajanja v popoldanskih urah, a krona druženja je vedno zabava, na kateri nastopajo vodilni domači in regionalni glasbeniki ter skrbno izbrani gostje s svetovnih glasbenih lestvic. Na Ritmu mladosti so tako že nastopili zvezdniki, kot so John Martin, DJ Antoine, September, Agnes, RIO, Peter Bič Project, Steve Edwards, High on Heels ter mnogi drugi.

Ob jubileju pa je osvežil slovensko koncertno sceno in se je iz ustaljene lokacije preselil v največje koncertno prizorišče v prestolnici, Areno Stožice, in v decembru navdušil 12.000 obiskovalcev in številne domače medije z res posebnim dvojnim koncertom slovenskih rock velikanov – Siddharte in Big Foot Mame. Poleg nepozabnega sinhronega nastopa so na dogodku nastopili tudi Dj Umek in svetovno znani duo Filatov & Karas in poskrbeli, da je dogodek nudil kvalitetno glasbo prav za vse okuse.

Ritem Mladosti 2017

Po nepozabnem rock spektaklu s superskupino Siddharta x Big Foot Mama v letu 2016 se je  tradicionalni kreativno-zabavni dogodek za mlade odvijal z novo in še bogatejšo zgodbo. 11. RITEM MLADOSTI  je 8. decembra 2017 v Dvorani Stožice v Ljubljani  združil skupini DAN D x MI2, katerima sta na pomoč priskočila še nekatera vroča imena domače glasbene scene.

Poleg domačih zvezd je dogodku nastopil tudi popularni srbski alternative rock band S.A.R.S. ter nemški ALLE FARBEN.

Ritem mladosti 2018

Lani sta se v areni Stožice soočila najbolj vroča regionalna benda za mlade, Dubioza Kolektiv in S.A.R.S., vsak na svojem odru na nasprotnih delih dvorane in prvič v Sloveniji po pravilih priljubljenega svetovnega fomata Sounclash.

Koncertno poslastico so popestrili tudi Tabu, Zablujena Generacija, Trkaj, Urban Pulz, Fat Buttlers in DJ Dey. Bosanci in Srbi so se ob pomoči Slovencev in Hrvatov sprehodili čez največje hite obeh skupin, jih predstavili v alternativnih verzijah in navzkrižnem preigravanju, publiki so se poklonili celo z alpsko harmoniko, poseben gost večera pa je bil tudi zimzeleni Magnifico.

Potem, ko sta se lani v največji slovenski pokriti areni soočila najbolj vroča regionalna benda za mlade, Dubioza Kolektiv in S.A.R.S., bomo letos stopili še stopničko višje! Na trojnem odru bodo za največji glasbeni mashup, ki ga pri nas še nismo doživeli, poskrbeli Big Foot Mama x Neisha x Perpetuum Jazzile x Tabu x Pero Lovšin x Klemen Klemen x Valentino Kanzyani. Vrhunski slovenski glasbeniki bodo v živo prepletli različne glasbene zvrsti, rock, pop, elektroniko, rap in zborovsko petje!

 

Najbolj sveže informacije o Ritmu mladosti  lahko spremljate na www.facebook.com/RitemMladosti

Dogodek organizirata:

COLLEGIUM MONDIAL TRAVEL

Največja domača potovalna agencija za mlade je specialist za študentske, maturantske, spring break in absolventske izlete ter partner vodilnih regionalnih festivalov, kot so Ultra Europe, Hideout, Sonus, Barrakud in Spring Break Island. Agencija CMT letos praznuje 20-letnico delovanja, kar boste lahko občutili tudi na Ritmu mladosti 2016.

RADIO ANTENA

Radio Antena je Ritem Ljubljane! Vsako jutro vas v Anteninem zajtrku zbuja vedno pozitivna in odštekana ekipa z Gverilcem Birkom na čelu. Birko bo tudi letos eden izmed voditeljev Ritma mladosti! Najbolj poslušan urbani radio za mlade v Ljubljani prinaša vsak dan veliko zabave in smeha. In predvsem največ nove glasbe. Od desetih dopoldne dalje vsako uro kar 10 hitov v vrsti, brez govora in oglasov.

PARTNERJI DOGODKA

as